rode-peper-eten

Chocoladetaart met rode peper


Wat
heb je nodig?

225 gram roomboter
300 gram pure chocolade, in stukjes
2 rode pepers, zonder zaadlijsten
275 gram fijne rietsuiker
5 eieren
120 gram bloem, gezeefd
150 gram melkchocolade, in kleine stukjes
150 gram witte chocolade, in kleine stukjes
cacaopoeder om te bestrooien

ronde taartvorm (Ø 24 cm) of rechthoekig (20 x 20 cm)
bakpapier

 

                                  Chocolade_rode_peper


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier.
Smelt in een pannetje de boter en pure chocolade al roerend op een heel laag vuur. Snijd de pepers heel fijn en meng deze door het chocolademengsel. Schenk het chocolade/botermengsel in een beslagkom en klop eerst de suiker en vervolgens de eieren er een voor een door. Spatel de gezeefde bloem door het chocoladebeslag en schep er ten slotte ook de stukjes witte en melkchocolade door. Schenk het beslag in de taartvorm. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in 50-60 minuten gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen totdat deze lauw is. Neem hem uit de vorm en bestrooi de taart met cacaopoeder. Mmmm...om je vingers bij af te likken.

 

(bron: www.smaakmakend.nl)

 


Chilli saus

120 gram suiker
120 ml water
8 rode pepers
3 tenen knoflook
Peper en zout

Snijd de rode pepers in stukjes van 1 cm (haal de zaadjes eruit voor minder pit). Snijd de knoflook in plakjes. Zet het water met de suiker op het vuur, meng het geheel en breng het langzaam aan de kook. Voeg de rode pepers en knoflook toe en laat het geheel inkoken tot deze voldoende is ingedikt. (let hierbij wel op dat de afgekoelde saus altijd iets dikker wordt) Voeg eventueel zout en peper toe. Meng alles in de blender, zolang als gewenst (grof/fijn), verdeel in potjes en laat ze 1 nacht in koelkast staan.

Pittige borrelhapjes

3 Rode pepers
Olijfolie
1 losgeklopt ei
Sambal
500gr runder gehakt

Snijd de rode pepers heel fijn (zonder zaadjes voor een milde variant). Meng deze met 3 eetlepels sambal door het gehakt. Doe er vervolgens 2 eetlepels olijfolie en het losgeklopte ei doorheen. Meng het geheel goed met je blote handen. Draai van het gehakt middelgrote balletjes. Even bakken in de koekenpan. Heerlijk voor bij de borrel.

Heerlijke dipsaus

Twee tomaten in kleine blokjes
Twee tenen knoflook in kleine stukjes
Een handje basilicum
Een lekkere rode peper
Twee limoenen
Een beetje zout en suiker

Tomaten schillen, hakken en fijn koken. Doe hier de overige ingredienten bij en dan even met de staafmixer er doorheen. Laat het geheel flink indikken in de koelkast. Koel serveren is het lekkerste.